söndag 16 januari 2011

Egen tacokrydda

Middagen blev mycket god! Kul när man kan byta ut färdigblandade kryddor och få ett minst lika bra resultat. Tog ingen bild på kryddblandningen, men tänkte i varje fall skriva ner receptet. Det här är tillräckligt för ca. 400g köttfärs.

1 finhackad gul lök
1-2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1/4-½ tsk cayennepeppar
1½ tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 krm torkad oregano
1 tsk salt
½ krm nymald svartpeppar
1 tsk strösocker
1 msk vatten

1. Stek köttfärsen som vanligt.

2. Fräs lök och vitlök i olja så att de blir genomskinliga, men inte får färg.

3. Tillsätt kryddorna och fräs under omrörning 1 minut.

4. Blanda ner kryddorna i färsen med 1 dl vatten, låt det småputtra i några minuter.

Sen är det bara att äta som vanligt!

Receptet hittade jag i Bonniers kokbok.

Inga kommentarer: