fredag 7 januari 2011
Kladdkaka!
Bästa receptet på kladdkaka!
2 ägg
3 dl strösocker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl mjöl
100g smör
(200g grovhackad blockchoklad)
1. Starta ugnen på 150 grader
2. Smörj formen. Om du har en form med löstagbar botten, lägg bakplåtspapper i botten.
3. Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna.
4. Häll i formen och grädda i 35min.
5. Låt kakan svalna lite. Provsmaka och låt resten stå i kylen. Kakan är godast när den är kall!
Grundreceptet, alltså utan extra choklad, är plockat från Johanna Westmans "Första kokboken".
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
det kanske du borde göra (: finns det något du skulle vara intresserad av att plugga?
Skicka en kommentar