Middagen blev mycket god! Kul när man kan byta ut färdigblandade kryddor och få ett minst lika bra resultat. Tog ingen bild på kryddblandningen, men tänkte i varje fall skriva ner receptet. Det här är tillräckligt för ca. 400g köttfärs.
1 finhackad gul lök
1-2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1/4-½ tsk cayennepeppar
1½ tsk mald spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 krm torkad oregano
1 tsk salt
½ krm nymald svartpeppar
1 tsk strösocker
1 msk vatten
1. Stek köttfärsen som vanligt.
2. Fräs lök och vitlök i olja så att de blir genomskinliga, men inte får färg.
3. Tillsätt kryddorna och fräs under omrörning 1 minut.
4. Blanda ner kryddorna i färsen med 1 dl vatten, låt det småputtra i några minuter.
Sen är det bara att äta som vanligt!
Receptet hittade jag i Bonniers kokbok.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar