torsdag 25 april 2013

Äntligen yoga!

Det tog lite mer än 2,5 år från det att jag slutade yoga på Gotland till att jag på riktigt tog upp träningen här i Kungsbacka. Det var en tid med sporadiska försök att yoga själv, men nu har jag äntligen en bra lärare igen!

Sen några veckor tillbaka har jag medlemskap på träningskompaniet och har än så länga bara frälsts av deras breda och seriösa yogautbud. Med tanke på vad jag betalar och att jag i teorin kan yoga där varje dag är det verkligen värt det.

Jag har ett bättre fokus nu än tidigare och kämpar mest med andning, bandas och koncentration. Att jag hela tiden lär mig mer om asanas och kommer längre in i dem är en positiv sidoeffekt. Just nu lär jag mig bland annat huvudstående och då behövs verkligen de tre komponenterna!

Än så länge är det ashtanga jag tränar, men jag har tänkt att även prova de andra former de erbjuder. Vi får se vad jag tycker...

måndag 15 april 2013

Träningspepp

Sitter på bussen till jobbet och ute skvalar regnet. Det är så varmt att jag nästan, nästan ångrar att vinterjackan är på... Det hade nog gått med regnjacka idag! Sitter och hoppas att jag ska hinna träna ikväll. Med värmen kommer en önskan att komma i form för mig och jag är redan igång med yoga på "gymmet". De har ett väldigt bra yogautbud ( och klasserna hålls i ett fint och lugnt yogarum, inte någon vanlig sal), men jag vill bygga styrka lite snabbare än jag kan med yoga. Tanken är att prova de olika ledda pass de har, allt utom spinning verkar kul, men kanske testar jag även det.

Jag vill väldigt gärna köpa nya träningsskor, fivefingers för att vara exakt. Mina tjocka gamla dojjor känns rätt onaturliga att röra sig i efter all yoga barfota. Vågar inte göra som pappa, han sprang tydligen barfota i skogen i somras. Men han är å andra sidan "viking" (internt familjeskämt)...

söndag 14 april 2013

Vårhelg

Det har varit plusgrader under några dygn nu och trots regn och rusk känns det väldigt bra. Äntligen kommer våren! Den här helgen har jag haft hundra saker i huvudet som jag velat hinna med och därför känns det som om alldeles för lite blev gjort. Räknas allt ihop är det ändå rätt mycket... Igår var det årsmöte i medeltidsföreningen och jag valdes till kassör, det känns spännande. Nu ska (måste) jag lära mig mer om hur föreningen fungerar. Här hemma klippte jag ut strumpor och en toalettväska i ylle och hann faktiskt helt klart med väskan och påbörjade strumporna. När linnet som fick fodra väskan ändå var framme klippte jag ut och sydde foder till min lilla syväska där nålar, tråd, vax, sax och måttband alltid är med. Det tog bara nästan ett år att få den klar... Om inte mer! Även Tobbes senaste skjorta blev klar, fållandet av ärmarna hade väntat lite väl länge. Några andra halvklara och än så länge, endast uttänkta projekt väntar fortfarande, men det är alltid skönt när något blir klart.

Nu när värmen så smått börjat återvända var det på sin plats att plantera om mina stackars tomatplantor, så nu står de med jord upp till de översta bladen. Paprika- och chiliplantorna får vänta lite till för det saknas några mjölkkartonger att planera om i... Snart är det nog dags att så något mer, får nog kolla igenom fröpåsarna någon dag!


söndag 7 april 2013

Att fånga känslan

Helgen har spenderats i Uppsala/Stockholm med syskonen och igår kusinträff med överaskningsmiddag för mormor. Hon blev riktigt glad och det blev jag också. Det betyder så mycket att kunna träffa alla härliga någon gång ibland och de ger mig så mycket positiv energi. Jag ville knappt åka hem till syrran igen på kvällen, bara stanna kvar och hålla fast i känslan av gemenskap ett tag till. Trots att vi har ett åldersspann på ca 15 år umgås vi väldigt bra och lägg till mormor på 82 år och du har ett vinnande koncept. Håller tummarna för att min semester sa kunna innehålla någon stockholmstripp, det behöver jag!

Om ca två timmar är jag hemma hos min älskling igen och jag är fylld av idéer. Jag vill fortsätta att rensa våra skåp för att få bättre plats för sånt som betyder något för mig. Så mycket skräp tar upp plats och det är verkligen skönt när jag orkar rensa.

Sen önskar jag mig vår och värme nu. Nya löv på träden och att kunna bära vårjacka utan att frysa ihjäl om mornarna. Håller tummarna...