fredag 29 juni 2012

Det evinnerliga sjukhusbesökandet.

Oj, jag är fortfarande lite lyckorusig från igår. Känns lite konstigt för min älskling läggs in idag så vi ses först imorgon. Jag ska till hans moster på grillning imorgon så jag åker till honom först. Då när jag är på Gotland kommer han också vara där. Trist. Nu måste det funka så han få vara med nästa år.

torsdag 28 juni 2012

MTV 2012 here I come!

Åååh! Jag gjorde det! Jag har just bokat resan till medeltidsveckan! Dyrt blev det, men jag är billig i drift när jag väl är där. Kan jag få tro... Det ska bli så himla kul! Förhoppningsvis får jag jobba alla andra veckor så ekonomin inte avlider av min lilla utsvävning. Just nu sitter jag nästan och hoppar av lycka och är sugen på att sy en helt ny garderob... Eller i varje fall lite nytt linne att ha under kläderna... Vi får väl se!

Loppälskaren

Loppisfynd! Åh vad jag älskar loppisfynd. Köpte några förvaringsburkar och två smörknivar i metall. I väntan på att kunna köpa den lilla gård jag drömmer om har jag börjat samla på mig konserveringsburkar. Nu får de vara förvaring åt torrvaror, men sen blir det inkokningar och inläggningar. Läste på kvällen att burkarna från Ikea inte funkar, de sprängs tydligen... Jag vill så mycket! Tobbe måste bli frisk nu så vi kan börja leva.


onsdag 27 juni 2012

Trötter

Trött! Trött så in i norden är jag. Jag var hemma från jobbet vid tolv igår och fick alltså en halvdag med familjen. Mysigt och trevlig även om jag var trött som en idiot på kvällen. Jag måste verkligen testa att lägga mig extra tidigt ikväll. De kommer ta det lugnt innan de sticker idag, men jag hinner inte hem ändå. Kul att träffa syrran och nu kommer hon vara kvar i Sverige ett tag. Skönt! Nu ska jag plocka fram stickningen och försöka inte somna innan bussen går.

tisdag 26 juni 2012

Lillsyrran!

Mitt i natten väcktes jag av Tobbe som sa "Anna är här nu". Lillsyrran är på kortbesök! Mamma och pappa har besökt henne och plockat med henne hem så de har en välbehövd paus i Kungsbacka. När de dök upp här hade de åkt sen åtta igårmorse... Jag sticker strax till jobbet, men sen blir det häng med familjen!

Tobbe fick med en översikt av behandlingen hem igår, den verkar hemskt otrevlig.

måndag 25 juni 2012

Midsommarhelgen

Jag hade en jättefin midsommar! Tillsammans med Tobbes mamma åkte jag till hans släktingar i Dalsland och var med på deras firande. Det visade sig också vara en bröllopsfest då hans kusin hade gift sig. Väldigt trevligt var det även om det kändes udda att inte ha med Tobbe. Vi åkte hem på lördagen, efter att ha besökt Dalslands högsta punkt och sen försökte jag hinna med en hel helg igår. Det gick sådär... Det blev tvättat och bakat iaf. Lite mer städat blir det efter jobbet för sent ikväll kommer syrran och ska mellanlanda på vår soffa innan hon och föräldrarna åker vidare till vackra Hälsingland.


torsdag 21 juni 2012

Murphys lag är livets sanning.

Arbetsveckans sista dag, enligt vaken i p3 och p4 var den kortaste natten så nu går vi mot mörkare tider... Kanske lite varmare också?

Jag har en plan, ett önskemål för den här sommaren och det är att åka till Medeltidsveckan på Gotland. Jag jobbar gärna hela sommaren bara jag kommer iväg dit. En vecka på ett helt år som är helig. Tro fan att de planerar att ge min älskling den tuffaste behandling de har i rockärmen då nån gång. Han säger såklart åk ändå, och jag vet att det skulle vara underbart även om han låg på sjukhus (jag har blivit ganska bra på att koppla bort), men jag vill vara där för honom. Och jag är rädd för bli dömd av andra om jag inte är där. Speciellt andra som aldrig varit i vår sits. Vi får se hur jag gör. Om jag åker har jag bästa möjliga boende. Men tänk om jag bara oroar mig, om det blir bortkastat. Usch vad jag hatar cancer.

onsdag 20 juni 2012

Junimorgon

En underbart vacker morgon. Solen har precis börjat värma den daggfuktiga världen och det luktar underbart. Här är det som om hela världen pausar när sommardagar blir natt, helt stilla. Hade det bara varit lite varmare...

tisdag 19 juni 2012

När slipper vi giften i maten?

Jag äcklas av alla gifter. Det är gifter överallt numera. De förkläs i namn som flamskyddsmedel, bekämpningsmedel och konserveringsmedel, men när det kommer till kritan är de gifter och många av dem lagras i kroppen utan att vi vet om dess slutliga påverkan. Tänk bara på att ammande kvinnor inte rekommenderas gå snabbt i vikt då de fettlösliga gifterna då kan spridas till barnet via bröstmjölken. Ryser vid tanken!

Varför ska det ekologiska, naturliga ses som något annorlunda, som ett uttänkt val som är till för ett fåtal upplysta? Borde det inte vara tvärt om? De ekologiska produkterna som slogs om kunderna medan de gifttyngda låg ensamma i skymundan. Det talas om kundernas medvetna val, men informeras bristfälligt i vad man väljer mellan. Som Naturskyddsföreningen skriver här så håller sig odlarna under gränsvärdena, men lägger till fler gifter för att få resultat. Ingen forskning eller begränsning finns på giftblandningen.

Jag hoppas få leva i ett Sverige där vi sätter ner foten och säger NEJ och STOPP till gifter i mat, gifter i produkter vi använder på kroppen, gifter i kläder, ja gifter helt enkelt. Idag förbjuder vi när det är försent, när skadan är skedd, varför inte göra tvärt om? När vi sett att ämnet inte skadar själv, eller i den grupp där det kommer verka så kan vi godkänna det. Jag inser vilken utopi jag önskar mig. Det är den jag önskar för mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Väntar på bussen

Solen lyser, himlen är blå och vinden tar i. Hade det inte varit för det sista hade det varit varmt. Nu är det blåsigt istället. Jag fick tårta på jobbet, kanske inte den bästa lunchen men jag kan fika lite senare. Nu ska jag hem och motionera, härligt.


Sego

Trött, trött, trött, men jag är kvar på samma ställe i två veckor till. Skönt att kunna rutinen, men det är mindre arbetstid, dvs mindre pengar. Men jag överlever, jobbar ju med sötaste barnen i stan :)

Idag bör jag springa, bara det inte regnar så går det nog bra. Träningsvärken från i helgen har släppt nu, dags att skaffa ny...

måndag 18 juni 2012

Gott och blandat

Min telefon är knäpp. Om jag kommer åt verktygsknappen blir hela inlägget till humbug. Och jag kan inte kommentera på bloggkommentatorernas sida. Kasst...

Segt som vanligt att komma upp ur sängen när Tobbe ligger där. Troligen sista dagen på förskolan idag för mig, men vi får väl se. Tobbe kan inte följa med på sin släkts midsommarfirande så vi tänkte ta det lugnt hemma, men igår ringde de och sa att de gärna vill att jag kommer. Verkar som att det blir så och jag är väldigt smickrad att de vill ha mig med. Konstigt bara utan honom...

lördag 16 juni 2012

Ren tvätt luktar inte parfym

Bland det bästa jag vet är att nyduschad krypa ner i en renbäddad säng. Släta, nästan lite styva lakan som luktar solsken och vind. Precis som när jag var liten! Varken jag eller min mor tvättar nämligen med parfym. Rätt ofta hör jag att folk tycker om sköljmedel för att tvätten luktar så gott och blir så mjuk av det, då sitter jag som ett frågetecken. Rena kläder och textilier är ju inte mjuka och sladdriga, inte heller luktar de av stark parfym. Om de är på de viset känns de inte rena för mig! Mjuka, nästan kladdiga, som sköljmedeltvättade kläder känns är något jag förknippar med smutsiga kläder. Med tanke på hur produkten påverkar naturen och känsliga personer så är det att klassa som gift och kan inte anses ge ren tvätt, snarare tvärt om...

Tänk dessutom på alla barn som konstant utsätts för dessa starka dofter, inte konstigt att fler och fler får allergier. Sköljmedel är ett onödigt ont, en produkt som företagen försöker lura på oss. Jag har aldrig köpt det och kommer aldrig göra det.

fredag 15 juni 2012

David och Goliat

Det är för lätt att bli låg nu, för lätt att känna klump i halsen och brännande tårar. Snart så har det lagt sig igen. Jag är en glad och positiv person. Jag försöker alltid möta världen med ett leende och ett vänligt ord. Det gäller barnen på dagis lika väl som personalen på Ica. Jag tror på att alla mår bättre om de bemöts vänligt och att man även mår bättre själv då. Jag försöker hitta mitt inre leende, men det sitter rätt långt inne nu.

Det känns lite som David mot Goliat nu och det känns inte bra.

torsdag 14 juni 2012

Låg

När vardagen maler på är det lätt att förtränga detaljerna. Ibland kommer verkligheten tillbaka med en smäll. Visst han går på cellgifter, men oftast trycker jag bort alla jobbiga sanningarna. Verkligheten med att leva med cancer. Att försöka planera en framtid med cancer. Det är fruktansvärt svårt. Det är lättare att förtränga vissa delar av verkligheten och bara se den möjliga ljusa framtiden. Verkligheten är bara så mycket mörkare, mycket fler om.

Förskolans utflykt

Jag har städat på en förskola i lite mer än två månader nu och är inne på mina sista dagar. Blev tillfrågad om jag ville gå med på utflykt med korvgrillning och det lät ju trevligt. Första stunden drack jag lite kaffe med fröknarna, sen satte jag mig vid sandlådan och var sedan mer eller mindre fast där. Jag och barnen byggde sandkakor, pratade om varför man inte ska sprätta sand på varandra och hade allmänt trevligt. Jag förstår att fröknarna som har lite för många barn att hålla reda på inte orkar sitta så efter ett tag, men för mig var det rätt givande. Blandningen av stora och små tankar som barnen har är rätt kul att följa med i.

Inspiration

Igår innan jag la mig såg jag ett gäng bilder på Facebook som inspirerade mig att plocka fram syprojekten. Ja alltså hänga fram dem, jag går upp tidigt och var dödstrött. Hade dock lite svårt att somna. Jag gjorde en "gollar" förra året till medeltidsveckan (mtv), men den blev konstig och rätt ful så den ska nu sys om. Jag ska också sy klart jackan till bumlan. Jag hoppas verkligen att jag kommer till mtv i år, det skulle nog bli min enda semester.

onsdag 13 juni 2012

Latmasken...

Solens strålar ger allt långa skuggor. Luften börjar värmas efter natten och det doftar gott. Jag hoppas vi snart igen har varma nätter och ännu varmare dagar. Opraktiskt för arbetskläderna, men skönt resten av tiden.

Igår var jag ute och sprang. Jag har ökat lite varje gång och det känns bra. Nästa gång blir det två varv (sex km) och visst skyndar jag långsamt. Jag vänjer min lata hjärna vid att jag kan och orkar. Det vore nice att klara en mil om typ två veckor, det borde kanske vara mitt mål. Just nu har jag inga satta mål. Jag är egentligen min sämsta tränare, en riktig pt hade nog redan piskat mig runt milen. I högre tempo än jag håller nu dessutom...

tisdag 12 juni 2012

Babbel och avslutningar

Usch vad jag var seg igår, och deppig. Allt kändes tungt och jobbigt. När jag kom hem satte jag mig och kollade på när Tobbe ritade ko-texturer till Minecraft. Då blev jag gladare! Det blev en köttfri middag och sedan stickning framför datorn.

Idag blev jag glad över det rena, diskade köket. Det är de små sakerna som gör det!

Lite irriterad av att läsa hur vissa moraliserade över en mamma som var tvungen att jobba när barnet slutade skolan. T o börja med, barnet har väl en pappa? Och andra närstående? Sen är vi jättemånga i Sverige idag som inte får välja när och hur vi jobbar. Alla kan inte styra sin tid. Men alla behöver inkomsten. Dessutom korkat av skolan att ha avslutning på dagen. När jag i klass 1-6 hade vi avslutning på kvällen, på förmiddagen dagen efter gick 7-9 ut. I lilla Delsbo, där nästan alla går i samma skola, har man troligtvis insett att få föräldrar kan vara lediga två dagar i rad. När barnen är små får fler chans att gå.

måndag 11 juni 2012

Honungsdimma

God morgon måndag! Jag är seg, vill inte alls ha måndag. Vill sova och slappa som igår. Som vanligt med andra ord. Undrar om, och då när, jag kommer ha ett jobb jag ser fram emot...

Vi sover oftast med sovrumsdörren stängd så när jag gick ut i vardagsrummet möttes jag av en tung honungsdoft. Mjölet jäser lite, men jag hoppas det ska stilla sig snart så jag ta med en flaska till MTV om jag kommer iväg...

söndag 10 juni 2012

Tappat mjöd och stickat mönster

Regnet som regnar ute har nästan sköljt bort hela dagen. Som tur är har jag fått lite gjort ändå. Mjödet som stått och väntat i några veckor nu blev omtappat till en ny tunna, det såg väldigt klart och fint ut nu! Vi smakade på det och beslöt oss för att blanda i mer honung. Så nu kluckar det så smått av den nya sockerkicken, men det ska nog ge sig snart och när det sen stått till sig ett tag blir det tappning till flaska. Så är planen.

Resten av dagen har jag stickat, det går lite på automatik nu även om jag är inne på andra mönster än det varit tidigare. Spännande att se hur det växer fram! Om ca 20cm ska jag avmaska och sedan börja på framsidan. Nedräkning...

Seg söndag och svenska

Jag vaknade till och somnade om flera gånger imorse och alla gånger var det lika ljust så jag tänkte inte mer på det förrän jag kollade på klockan och det stod 10.33..! Snacka om att jag gick upp då. Hehe. En fin frukost blev det och med ögonkast  ut skrotade jag alla planer på hurtiga, onödiga promenader. Det ösregnar nämligen och blåser hårt. Annars hade en rask promenad varit på sin plats.

Hellre en rask promenad än en powerwalk för jag bor i Sverige och har inte engelska som mitt förstaspråk. Många gånger använder jag också onödiga utländska ord, men jag jobbar på det. Varför inte använda det vackra, nyanserade språk jag redan har istället för att importera onödiga ord som ska beskriva vad jag gör eller vad jag är. En person som missbrukar utländska ord behöver kanske läsa mer på svenska och på så sätt utöka sitt svenska ordförråd. Helst skönlitterärt då, inte bloggar då de ofta har ett ganska dåligt språk med utländska uttryck och särskrivningar. Personligen läser jag alltid vad det står, inte vad personen menar. Mitt huvud måste avkoda det dolda meddelandet (särskrivningen) innan jag förstår vad som menas och det tar kanske en sekund eller så. Snälla skriv svenskan på svenska så vi seghuvuden förstår...

lördag 9 juni 2012

Mysig lördag

Imorse var jag hurtig, sprang en vända och hemmatränade lite. Efter lite frukost gick pulsen ner och jag har egentligen bara slappat sen dess. Nu börjar det bli dags för lite lunch och sedan borde jag gå en sväng. Fixa god middag bland annat... Idag eller imorgon borde vi tappa om mjödet också, det står och väntar på mitt "skrivbord". Borde städa också. Och kolla om jag fått skatteåterbäringen.

Men en sak i taget, först blir det lunch!

fredag 8 juni 2012

Ny lag kanske?

Jag vill ha en trädgård. Varför är det ingen rättighet att ha en odlingsbädd närman bor i lägenhet? Visst, trevligt att ha en gräsmatta, men bättre med möjlighet till billiga, goda grönsaker. Det känns inte juste att man måste ha tur eller en massa pengar för att kunna ha bra odlingsmöjligheter...

torsdag 7 juni 2012

Längtan, saknad

Jag sitter och rensar bilder på min externa hårddisk. Hittills har jag slängt runt 500 bilder tror jag och fler blir det. Bland allt skit hittar jag fina minnen och stunder jag vill tillbaka till. Medeltidsveckan 2009 med Emma var helt magisk (såhär i efterhand iaf) och samma år har jag sommaridyllbilder från Delsbo. Inte konstigt att jag längtar upp dit även om jag vet att det inte är så där nu.

 


Inget tuggummi

För någon månad sen var det otänkbart för mig att inte ha tuggummi i väska. Jag brukade ta ett efter maten eller fikat. I samband med mitt nuvarande jobb fick jag gå på en föreläsning om kost och lärde mig då att sötningsmedel precis som socker ökar produktionen av insulin. Mina tuggummin innehöll såklart sötningsmedel och att trigga ett blodsockerfall precis efter maten kändes inte så smart så när de tuggummin jag hade tog slut köpte jag inga nya.

Jag visste inte att hjärnan inte kan skilja på sött socker och sött sötningsmedel, men så här i efterhand känns det logiskt. Hjärnan får signalen för sött och skickar signalen för mer insulin. Allt för att sockernivån i blodet ska vara jämn. Att dricka en lightläsk för att piggna till innebär alltså att man bara sänker ett redan lågt blodsocker... Jag håller mig till vanligt socker eller inget alls.

Igår var vår nationaldag!

Hur firade jag igår? Vi hade gäster och åt hemgjorda räkmackor till lunch. De hade med supergoda svenska jordgubbar och vi hade väldigt trevligt. Nästan som ett tecken på vår multikultur åt jag och Tobbe sedan hemgjord "indisk" mat och jag bakade en amerikansk brownie, men den hann inte sätta sig innan jag la mig så vi smakar idag. Inte så mycket firande kanske , men jag tycker mycket om mitt Sverige. Även om sommaren verkar ha tagit semester i år...

tisdag 5 juni 2012

Ljusa nätters energi

Jag ska inte påstå att jag har extremt med energi, men det är lätt att komma upp dessa ljusa mornar. De ljusa kvällarna/nätterna lurar mig att tro att jag är pigg, men jag litar på klockan och lägger mig ändå. Sluter jag bara ögonen så sover jag sedan gott. Så skönt!

Två kvällar på golvet framför tvn nu och jag behöver verkligen stärka ryggen, det här duger inte! Ska googla efter övningar... Känner mig bättre, kanske pikade förkylningen i söndags, så jag vaknade till med solhälsningar innan frukost.

måndag 4 juni 2012

Ynklig

Igår tyckte jag synd om mig själv. Inte nog med att min förkylning gav mig hemsk halssmärta och stel nacke så hade jag ont i ryggslut och höfter. Hur jag än satt i soffan gjorde det ont och kvällen tillbringade jag på golvet. Det var aningen bättre, men inte bra och jag var glad att Tobbe var pigg och orkade fixa saker. Tog t o m en tupplur på eftermiddagen. Idag mår jag som tur är mycket bättre.

Att bo och leva med en cancersjuk ger lite perspektiv. Även om jag var ynklig och gnällig igår så var jag tacksam över att inte må sämre och att ha min älskling där. Han behövde inte dutta en massa, men finnas där. Det finns mycket värre öden än att vila bort en söndag, var glad om det räcker.

söndag 3 juni 2012

En blåsig söndag

Seg och ont i halsen, det beskriver mig idag! Jag känner mig helmosig och ska snart ta en promenad istället för den planerade joggingturen. Det är bra att komma ut även om det inte blir så hurtigt. Håller tummarna för att det ska gå över snart!

Igår vid 16 kom Tobbes systers sambo och plockade upp oss för att åka hem till dem och äta middag. Vi fick jättegod mat och en väldigt trevlig kväll, vi måste bjuda tillbaka snart! Vi träffar dem väldigt sällan då de har två små barn och fullt upp. Det var härligt att bara umgås en kväll och veta att det inte fanns några planer idag. Jag hade med en limpa nybakat bröd och det uppskattades, kul!

Jag invigde farmors gamla hushållsassistent igår och bakade bröd, det var första gången jag använde en sån så det var lite spännande. Den har gått i arv genom mormor som hade den i stugan förut och vi kollade igenom delar och funktioner när hon var här för två veckor sen. Brödet blev bra och jag ska nog testa att baka på en liter nästa gång, inte en halv som jag är van. Härliga tider!

Slit och släng

Usch och fy! Jag såg just (dum som jag är) dokumentären "Glödlampskonspirationen" på svtplay. Den handlar om att de allra flesta produkter idag är gjorda för att gå sönder snabbt. De ska bara klara sig igenom garantitiden. Det är något jag hört förut och har erfarenhet från själv, en av mina mobiler funkade felfritt fram till en månad efter garantins slut då den tvärdog.

Jag tycker att "planerat åldrande" är fullkomligt förkastligt och människors besatthet i nya saker är skrämmande. Många gånger är jag inte bättre själv, men ibland är jag medveten och smart. Vårt hetshandlingssamhälle går ut på att vi ska köpa undermåligt utformade produkter, använda i ett halvår-år och sedan slänga för att de gått sönder och då köpa en ny lika kass vara. Det äcklar mig. Det är därför jag älskar när jag kan ärva saker från andra, saker som redan har många år på nacken och som otröttligt verkar tuffa på in i oändligheten.

I min drömvärld behöver jag bara köpa en köksmaskin eller dyl. en gång i mitt liv och kan sedan använda den tills jag inte vill ha maskinen alls längre. Så är inte verkligheten. Jag har tjatat på mina föräldrar om att de borde köpa en ny tvättmaskin, den de har är väl lika gammal som mig, men förstår att de inte gör det trots att den gamla har några egenheter för sig. Precis som pappa sagt flera gånger så finns det knappast någon på marknaden som håller i 24-25år som den här gjort. Snarare 4-5år. Tills garantin gått ut.

lördag 2 juni 2012

Host, harkel...

Oj vilken lång dag det blev igår! Jobbade från 6.30 till 16.30 och satt nog totalt i 45 min under den tiden. Konstigt att jag var helt död på kvällen. Blev ingen träning om vi säger så... Vaknade med ont i halsen och en täppt näsborre, men ett yogapass ska jag nog klara ändå. Jag behöver det. Först ska jag bara njuta lite mer på balkongen!

fredag 1 juni 2012

Trött fredag

Ännu en dag. Ännu en fredag. Tiden går så snabbt! Idag ska jag jobba lite extra länge och sen är min plan att jag ska springa en sväng. Vi får väl se hur det går...

Jag stickade en stund igår och passerade då 20 cm, när stycket är 45 cm ska jag byta mönster så det är bara att jobba på!

Sist men inte minst, nu borde chilin rodna snart!