lördag 30 juli 2011

Hur tänkte ni där Norge?

Det har hänt fruktansvärda saker i Norge. Helt vidriga, det finns inte ord nog att beskriva vad jag känner inför det hela.

Den komplette idiot som valde att mörda oskyldiga människor hade under ett år spelat World of Warcraft. Under nio år hade han planerat och förberett för sitt vidriga dåd. Hur kan NÅGON på något sätt koppla WoW till det som hände? Som om de miljontals människor som spelat spelet skulle känna ett sug efter att begå massmord. Eller terrorhandligar. Jag känner massor av människor som spelar för att roa sig, men de skulle aldrig, aldrig gå att koppla deras handlingar i verkliga livet till något de gjort i spelet. Förutom möjligtvis någon förstörd spelkontroll. Norska återförsäljares beslut att plocka bort "våldsamma spel" från hyllorna är ogenomtänkt och kommer snarare stjälpa än hjälpa.

Så snälla coop i Norge, ta er samman och sluta skylla en vidrig mans handlingar på ett spel som går ut på att umgås och tävla mot sina vänner.

måndag 18 juli 2011

Nörden med trasiga fingertoppar

Shit vad jag syr! Jag borde inte sy nu för jag har annat som är viktigare, men på nått sätt är det roligare att sy. Avslutade brokorna tidigare och syr på skjortan nu. Snart är jag alltså klar med beställningssyendet. I varje fall tills Pettson har tid att testa så jag kan ta mig för pannan och snygga till.

Annas så. Till helgen kommer kusinerna ner och det ska bli riktigt kul att umgås lite intensivt. Det är nog bäst att vi snyggar till lite här hemma innan dess för det är syprylar överallt nu. Väldigt underligt.

torsdag 14 juli 2011

Tanken var god iallafall

Ute öser regnet ner. Jag hade storslagna planer för eftermiddagen. Solen skulle skina och jag skulle plocka körsbär innan jag lämnade jobbet, men regnet stoppade det hela. Håller tummarna för att jag ska kunna plocka imorn istället. Tillåter vädret ska jag plocka vinbär också. Jag lurade med mig en polare till ö&b och handlade kapsyler istället för bärplockandet och det var enda möjliga hindret i mina saftkokarplaner. Egentligen har jag redan bär så det räcker i frysen (jag har plundrat de små vinbärsbuskarna som växer på gården) men jag hoppas få ihop tillräckligt med färska bär så att jag har det frysta till en andra omgång när denna tagit slut. Jag har trots allt saftdrickarexperter här.

Vi satte mjöd i helgen och det kluckar glatt i vardagsrummet nu. Kul att vara igång igen och den här gången ska vi lyckas bättre än den förra. Tobbe ska med till medeltidsveckan så jag syr på en tunika till honom. Det blir inte så mycket nytt till mig iår, men jag hade tillräckligt med tyg kvar från min första klänning för att kunna göra tunikan. Till mig blir det 2 par lösärmar och så ska jag få klart min pälsfodrade cape. Tobbe vill även ha en ny coif. Och så har jag lovat hans polare att sy skjorta och brokor. Det kommer bli en härlig vecka.