söndag 27 mars 2011

Trollkarlens första regel

"Folk är dumma; om bara motivationen är tillräckligt stor, kan nästan vem som helst fås att tro på vad som helst. Eftersom folk är dumma tror de på en lögn för att de vill tro på den, eller för att de är rädda att den kan vara sann. Folks huvuden är fulla av kunskap, fakta och trosföreställningar, de flesta är oriktiga - och ändå tror de att alltsammans är sant. Folk är dumma; de klarar sällan att skilja på lögn och sanning, men är ändå övertygade om att de kan göra det och är just därför så mycket mer lättlurade." Terry Goodkind, Trollkarlens första regel s. 154-155.

Nej, jag är inte alls en nörd...

Tårtkalas!


Min Tobbe fyller 25 nu i veckan så igår bjöd vi hans släkt och familj på tårtfika. Fullt med folk, men vi fick plats bra i vardagsrummet och jag fick många komplimanger för allt jag bakat. Riktigt kul! Han fick lite fina blommor som nu pryder borden och ett spel som han snackat om ett bra tag nu. Det blev lite tårta över så förhoppningsvis får vi hit nån mer idag som kan hjälpa oss äta upp den innan den blir dålig. Och kakor såklart, kakmonster i alla åldrar fick havreflarn, chokladkakor och kokostoppar att knapra på.

torsdag 24 mars 2011

Överansträngda ögon och en doft av kakor

Jag har läst väldigt mycket sen jag började jobba på Fyren. Det är härligt att sugas in i böckernas världar igen, men ack så mycket tid det stjäl! Idag lyckades jag slita mig tillräckligt länge för att få bakas kokostoppar och chokladkakor. Imorn ska jag baka sockerkaksbottnen till tårtan jag ska göra på lördag. Jag hoppas att alla ska bli glada, och lite tjocka av mina bakverk. Det är alltid roligast att baka när andra uppskattar det! Det blir en kort dag på jobbet, hem för bakande och städandet, våfflor och sen bär det av in till stan för att avskedsfesta en vän som ska flytta till Italien. Känns som om det blir en lång, men rolig dag.

torsdag 17 mars 2011

Vampyrböcker som suger ut min energi

Efter en fantastiskt trevlig helg i snöiga Delsbo, med den underbara släkten återvände jag till Kungsbacka med en känsla av att faktiskt ha laddat batterierna. När jag kom från jobbet i tisdags var jag inte alls så trött som jag brukar och jag utnyttjade detta för att börja läsa andra boken om Sookie Stockhouse. Sjukt spännande! Jag har börjat läsa väldigt mycket sen jag började jobba på fyren. På resan till och från Delsbo slukade jag två böcker och nu är jag på den andra sen dess. Det är skönt att kunna fly in i böckernas värld och det är så härligt att ha fri tillgång till böcker iom biblioteket. Det kan nog skapa nästan osunda läsvanor för mig att jobba där. Varenda gång jag ställer upp böcker hittar jag några jag vill läsa.

Ikväll blir det inte så mycket läsande, två av Tobbes vänner är här och hälsar på så jag sitter med datorn i knät och är social.

torsdag 10 mars 2011

Packa?


Imorn åker jag och Tobbe norrut, vi ska till Delsbo på födelsedagsfirande. Mamma blir 50år och vi ska självklart komma på festen! Tyvärr har goda böcker och långa arbetsdagar tagit min energi och jag har inte förberett något alls förrän nyss. Småsaker som att rensa kameran från gamla bilder, slå in presenten och bestämma vilka kläder som ska med blir lätt stora saker när man skjuter på dom. Som tur är går inte vårt tåg tidigt på morgonen utan mitt på dagen och vi ska vara framme vid 19tiden. Annars brukar jag lyckas välja mer udda restider...

Viktigast inför imorgon... En god bok, DS att leka med och nålbindning att döda resten av tiden med.

söndag 6 mars 2011

Duktiga jag

Idag har jag varit så där riktigt duktig som man behöver vara ibland. Jag har städat, tvättat, diskat och bakat vetebullar och bröd. På tisdag är det ju fettisdagen och då ska jag göra mumsiga (troligtvis ganska fula) semlor. Jag fick även tvättat lite garn så jag kan göra klart mössa nummer två och testade att valka mössa ett i maskinen. Resultatet blev en lite supertjock mössa. Får nog spara den till framtida småbarn eller nått i den stilen. Hemskt söt blev den i vart fall. Nu blir det tandborstning och sedan sängen, som är nybäddad, härligt!

lördag 5 mars 2011

Första veckan

Jag har jobbat min första vecka, än så länge trivs jag väldigt bra och jag hoppas verkligen att det fortsätter såhär. Jag gör lite allt möjligt och hjälper till där det behövs. Enda nackdelen är nog att jag har fått lite av en chock av hur mycket energi det tar att hålla igång hela dagarna. Snart har jag nog kommit in i det, men nu är jag verkligen slut varenda kväll.