söndag 28 november 2010

Duktig flicka

Det har jag varit idag. Jag har gjort en massa köttbullar, dammsugit, burit ner lådor till förrådet (med Tobbes hjälp), tagit ut sopor, lagat middag (även det med Tobbes hjälp), betalat räkningar, diskat och nu försöker jag sakta men säkert lura ihop våra prylar så tapetseringen kommer igång som planerat imorn... Nån slags plan som involverar en vandring till hemköp och sedan Lager finns, men vi får se hur det blir med det, Tobbe verkar ha somnat.

Kallväder

Det är kallt ute och snöar små små korn. Mysigt att vara inne och idag blir det en hel del inomhusgöra. Jag ska göra köttbullar, mer mat, bära ner prylar till förrådet och sen flytta ut/b0rt grejer ur kök och sovrum. Men innan jag gör nått annat ska jag väl börja med att tvätta håret. Kan det vara 4 veckor som vi bott här nu? När tapeterna kommit upp ska det fan börja se ut som det! Tidigare har jag klarat att packa upp allt på bara två dagar, fast då har jag iofs inte jobbat utan pluggat och haft möbler som ingått i hyran. Aja, nu är klockan 10, hela dagen på mig, lata mig kan jag göra när saker blitt gjorda. Vi får väl se hur det går med det...

fredag 26 november 2010

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Fantastiskt, underbart, jag har aldrig varit så glad över att bli väckt en timme för tidigt! Målarna börjar fixa lägenheten på måndag morgon! Då vet jag iaf vad jag gör i helgen! Det fanns planer på pulkaåkning, men jag ska välja tapeter och packa ner saker i förrådet. Vi kommer behöva montera isär sängen igen, annars blir det inte 1,2 meter fritt runt, men det är lätt värt det! Nog tur att Tobbe inte är hemma än, jag var lite lyrisk ett tag :)

Vi får se om det blir aktuellt att bo hos Tarja och Yngve igen... Nån annan stans måste det bli, jag kan inte bli väckt 7.30 varje morgon när jag jobbar.

tisdag 23 november 2010

Hej vad det snöar!

Nu är jag gräs(snö?)änka, Tobbe åkte nyss iväg mot Sahlgrenska och ännu en cellgiftsbehandling. Igår var han och opererades och idag när vi vaknade var hela världen vit och de varnade på nyheterna om snökaos i trafiken. Han chansade på att bussen ändå skulle komma, lite väl höga krav att gå till tåget när man är så nyopererad...

Jag satte personligt rekord igår på jobbet, 4 produkter på en dag, en två timmar kortare dag dessutom iom att vi hade utbildning innan. Nu borde jag sparka igång mig och fixa frukost. När jag gjort det borde jag diska och fixa så en maskin tvätt kan få köra direkt ikväll när jag kommer hem...

måndag 22 november 2010

Fluff fluff

Det yr små snöflingor i luften, men frosten som tidigare låg på taket har smält. Jag är förkyld som fan fortfarande, men idag ska jag in till jobbet och försöka i alla fall. Tobbe skulle tidigt till läkaren så jag gick upp i samma veva för att starta en maskin tvätt. Jag fick aldrig gjort det i helgen, men nu är tvätten hängd och snart ska jag diska också. Ironiskt att jag även höll mig ledig från allt hushållsjobb igår så jag får göra det idag istället. Sånt är livet. Tobbe gav upp sitt försök att sluta snusa i lördags, nu är han lugnare och gladare och fattigare. Han ville inte sluta och då är det i princip omöjligt.

söndag 21 november 2010

Hehehehes

Oj, vi hamnade på krogen igår, trevligt värre. Vi träffade ett ärkepucko som vägrade tro på att Tobbe har cancer och går på cellgifter. Men de flesta andra var trevliga iaf. Lite efterfestmys hemma hos oss resulterade i en Markus som sov på soffan och därmed hindrade mig från att gå upp alldeles för tidigt och sätta mig vid tvn.

Den käre lillebrodern ringde vid 23tiden och muttrade över att han inte fick eld i spisen, jag tror jag övertalade honom att elda och sen städa sitt rum. Hehe.

lördag 20 november 2010

Hrm..

Något jag ogillar är rökning. Det vet de flesta i min omgivning. Varför röker Tobbe då ibland när han dricker? Tur att jag är småförkyld så att han ändå inte skulle fått nått mys.

Jag såg det snöade, jag såg det snöade...

Det snöade igårkväll så imorse strax innan 8 när jag vaknade satte jag mig och broderade en snögubbe på julgransmattan, kände att det passade bra. Och så såg jag på nyhetsmorgon, de har samma nyheter väldigt många gånger och nästan bara skräp mellan. Fast idag var Malin Baryard gäst så det var intressant att se. När snögubben var nästan klar tog jag mod till mig och diskade det som blev över vid gårdagens diskstapats. Det följdes att annat allmänt plockande, sånt jag aldrig får gjort annars, men som är så skönt när det är färdigt och sen åt vi lunch. Jag är på väg till affären för att handla middag och morgondagens lunch. Liksom igår blir det idag hamburgare, då hinner inte bröden mögla och hemgjorda hamburgare får man inte nog av och sen är det tänkt att jag ska vara ambitiös och grädda våfflor imorn... Om ingen lurar mig till att steka pannkakor eller får hit en plättlagg för då blir det andra bullar.

Har hört nån slags rykten om att en av Tobbes polare tänkte komma över idag så jag ska nog fortsätta med det där tråkiga, men ack så nödvändiga plockandet nu.

Over and out!

fredag 19 november 2010

På rätt väg

Jag är på bättringsvägen, men tar inga risker, är därför hemma även idag. Jag suttit och broderat fram tills nu, det börjar likna nått! Innan nått hushållsarbete blir gjort ska jag nu ta ett bad. Något av det bästa med lägenheten hitills, jag älskar att bada! Det är lyxigt :)

Jag hoppas att de grejer jag beställt kommer snart, jag vill börja göra julklappar. Funderar på att även iår göra karameller till familjen, eller iår blir det nog familjerna för Källkvistarna är också bra på att äta sötsaker, eller Andy är det iaf. Vi får se hur jag gör, än är det ingen panik.

torsdag 18 november 2010

Jahapp

Inget snack om saken, när jag känner en sån här förkylning kan jag inte jobba. Igår när klockan var ca. 18 började jag må sämre och blev vimsig. Ju senare det blev desto sämre mådde jag och när vi åkte tillbaka till kontoret frös jag som en gris. När jag kom hem senare på kvällen tvingade jag i mig en macka och frös mig själv till sömns, eller nått i den stilen. Imorse när jag vaknade mådde jag som igår morse och då var det inget snack om att jag skulle jobba. Jag kan inte göra ett bra jobb när jag mår så. Idag blir jag hemma för att piggna på mig och bli frisk. Eller rättare sagt, jag är pigg, men kroppen behöver nog vila för att kunna bli frisk också. Vila, mat och ickestress är dagens melodi. Och broderi, jag har börjat jobba på mammas julgransmatta!

onsdag 17 november 2010

Peppa på.

När jag vaknade imorse kände jag direkt en förkylning... Ont i halsen och lite småsnuvig, men det är bara att köra på. Innan jobbet ska jag försöka hinna diska och vika tvätt. Men på jobbet idag hoppas jag att jag får en bra dag, mitt mål den här veckan är 10p och det betyder att jag behöver ligga ganska stadigt på 2-3p om dagen. Det har jag inte gjort de två första dagarna. Men det löser sig i slutändan. Jag har beställt lite grejer som kan bli årets julklappar, vi får se. Jag håller tummarna för det.

tisdag 16 november 2010

Hotmail kan gå och dö nån stans!

FÖR I H............ varför funkar inte hotmail när jag för en gångs skull ska logga in och skicka ett mail? Jag blir trött och jag önskar nu att jag aldrig hade börjat använda skit-hotmail och istället använt gmail från början.... Måste in i duschen snart så jag slipper stressa till jobbet. Vädret är kallt, men vackert så det kan bli en riktigt fin dag, om man bortser från hotmail...

måndag 15 november 2010

Hej och hå...

Igång med datorn såhär på morgonen, om en timme sticker jag mot jobbet. Tobbe skulle vara på sjukhuset vid 7.30 så han gick upp vid 6. Jag slängde då in en maskin tvätt. Funderar på att göra det imorn me, fast i sånna fall ska det bara vara att starta maskinen och sen sova igen. Jag borde yoga på mornarna... Hmm...

Som väntat avslöjade Mona Sahlin igår att hon avgår, det har man ju väntat på sedan valet. Töntigt att all media hela tiden ska gräva i vem som blir ny partiledare, det är något man måste ta upp i partiet, inte i aftonbladet, annars blir det ju inte seriöst...

söndag 14 november 2010

Drömmen om ordning och reda...

Idag har jag hittills diskat, tagit ut sopor, burit ner lite grejer till vårt förråd och försökt snygga till lite i sovrummet. Jag längtar verkligen efter att kunna komma hem och bara bli glad av att titta in i de olika rummen. Nu när jag ser alla saker och lådor blir jag snarare stressad av vetskapen att jag verkligen borde packa upp/undan och hitta vettiga lösningar till allt. Men med ett steg i taget börjar det faktiskt bli bra ändå. Vi vet ännu inte när målarna tänker komma instormande och ställa till mer kaos, men när de varit här kommer det finnas riktiga möjligheter att faktiskt bli klar med inflyttningen. De sista lådor som står i förrådet kommer då hit och mina böcker får flytta in. Mina böcker och mina krukväxter är ju mina bebisar... Nån gång framöver när vi har råd måste vi köpa ett riktigt skrivbord till Tobbe, men jag börjar komma fram till att hans nuvarande nog kommer få bli en avlastningsyta åt mig. Jag har ganska många prylar som inte har nån stans att ta vägen. På med en duk och några hemliga askar/lådor så blir det nog bra. Nä nu ska jag duscha.

lördag 13 november 2010

Angående alkohol...

Något folk verkar tro är att man måste supa till varje dag hela tiden för att vara alkoholist. Faktum är att ett osunt alkoholbeteende, t ex att man är ute på krogen och super sig full några gånger i veckan, kanske varje helg ett beteende som balanserar på den hårfina gränsen mellan lite väl mycket och beroende... Nu har jag inte hållit koll på nätet och hela den värld som utspelas i bloggarna, men flera av deltagarna från Kungarna av Tylesand ligger absolut och balanserar på den där hårfina gränsen. Man behöver själv inte se sitt drickande som ett problem för att det ska vara på väg att bli det. Att bli alkoholist är inte ett aktivt val någon gör. Lika lite som någon annan missbrukare. Bevisa att ni inte är beroende genom att ha en vit månad, sen kan jag tro på att t ex Jockiboi och Nemo är utan problem... Väljer man att aldrig bevisa motsatsen kan man lika gärna låta folk dra logiska kopplingar mellan ett och två.

Tyra kan förövrigt inte klä sig. Hehe..

Storm och glada miner!

Idag är nog den första morgonen som jag blivit glad över riktigt busväder. Det har regnat och blåst kastvindar och jag är superglad att jag inte ska jobba idag! Under veckan har jobbet börjat funka bättre, jag börjar komma in i det. Idag ska jag baka finska piroger med Tobbes mamma, moster och faster, det blir intressant :)

Igår när vi kom in till kontoret hade Johny fixat god mat och kall öl/cider. Vi åt tills vi nästan sprack och lekte sedan charader. Bäst var nog när Kenny skulle anta rollen som porrstjärna... Efter mat, dryck och lek satte vi upp en whiteboardtavla av glas, det gick mycket bra.

Snacka om att jag inte kommer ha några "representabla" kläder i helgen. Nice!

söndag 7 november 2010

Tomteluva

På fredag fyller min bror år. Jag kom på igår att jag ska sticka en tomteluva till jul åt honom. Kan jag kanske hinna få klart den på en liten vecka så han kanske kan få en present från sin fattiga syster ändå... Upp med 105 maskor på rundstickan och så blir det till att nöta på pendeln. Skönt att få lite att göra när jag åker. Det är ju ändå 50min varje dag. När luvan är klar ska jag jobba på en julgransmatta åt min mor, hon har snackat om att hon velat ha en i flera år nu och köpte ett julgransmattekitt åt mig i present iår. Det kan vara en hint, men jag är inte helt säker... Även då som hon försåg mig med garn till brorsans tomteluva, börjar verka lite misstänkt nu...

lördag 6 november 2010

Jag har inte dött. Bara varit lite i verkligheten...

OJ! När skrev jag här senast? Måste ha varit för en vecka sen... Nu har vi fått igång nätet, hur skönt som helst. Vänliga släktingar (till Tobbe) har skänkt lite möbler så det börjar bli fint. Större delen av våra prylar behöver fortfarande flyttas hit, jag hoppas att jag ska orka göra det mer eller mindre själv idag. Imorn kan jag få mer hjälp, men det vore skönt att kunna packa upp lite innan måndag... Jag har jobbat min första vecka med direktmarknadsföring. Jag har inte sålt nästan nått, men har iaf börjat komma in i det. Normal tid att komma hem verkar vara 23tiden på kvällen. Ska vara inne runt 12 på förmiddagen på kontoret. Härligt härligt...

De vill enligt besiktningsprotokollet fixa typ alla våra väggar och golv. Jag hoppas att de kan göra det snabbt. Vill kunna packa upp/undan allt. Vi bor fortfarande i lådor med saker lite var stans. Det är jobbigt. Speciellt när man kommer hem och inte hinner mer än att äta och sova på kvällen. Nu har det varit en udda vecka med tanke på att Tobbe varit inlagd för behandling igen så jag har dessutom varit ensam. Otroligt skönt igår när jag fick tillbaka min kille. Han är bäst!